语法笔记(6)


辛达代报考位提醒:到2019年02月03日官网没有释放考位,在此提醒广大考生抓紧时间报名,如果暂时没有考位的话可以提交给我们代报,广大考生注意考试时间.




  1. _________ denotes currency in circulation plus bank deposits.

  A. The term “money supply”

  B. The term is “money supply”

  C. When the term “money supply”

  D. “Money supply” is the term

  答案:A

  剖析:缺主语。B,D中出现两个谓语,必定错。C中when多余,使得句子不完好。

  参阅译文:术语钱银储备是指流转钱银加上银行存款。

  2. The Franklin stove, invented around 1742, ________, originally with a partially open front, and was designed to fit into a fireplace.

  A. was made of cast iron

  B. cast iron was made of

  C. cast of iron was made

  D. was of iron made cast

  答案:A

  剖析:invented around 1742为插入语,2个was为并排谓语。be made of 为固定搭配。

  参阅译文:Franklin火炉发明于1742年,是用铁浇铸的,原先前面可以部分翻开,而且规划成能正好装进壁炉。

  3. A few species of mushrooms cause death or serious illness _________.

  A. having eaten

  B. that they are eaten

  C. are eaten

  D. when eaten

  答案:D

  剖析:状语从句的省掉结构。省掉条件:由特定的状语从句引导词:although, though, even though, if, when, while, as, whether; 从句为主系表结构;从句主语和主句主语共同。省掉方法:要一起省掉主语和系动词。原句为:…… when mushrooms are eaten.

  参阅译文:吃了一些品种的蘑菇会形成死亡或严重疾病。

  4. Some critics maintain _________ the mystery novel is a symbolic ritual of guilt and retribution.

  A. is that

  B. that there is

  C. it is

  D. that

  答案:D

  剖析:that引导宾语从句。A,C中出现两个谓语动词,错;B中that引导的从句出现两个谓语动词,错。

  参阅译文:一些评论家认为神秘小说是罪与罚象征性的仪式。

  5. _________ all cherry trees are very attractive when in bloom, some species with inferior fruit are cultivated especially for their flowers.

  A. Although

  B. There are

  C. It is

  D. That

  答案:A

  剖析:后边句子完好,且出现了两个谓语动词,此处缺连接词。

  参阅译文:虽然所有的樱桃树在开花的时分都很美丽,但它们中的一些不结果的品种专门栽培用来欣赏他们的花的。

  6. Usually pitched in the of C, _________ may be tuned to B flat by means of a slide.

  A. the bugle

  B. because of the bugle

  C. the bugle that

  D. but the bugle

  答案:A

  剖析:缺主语。

  参阅译文:一般音调为C大调的号角,可以通过滑动的方法平稳的吹出B调来。

  7. With _________ formal art training and largely self-educated, Anna Mary Moses, known as Grandma Moses, began to paint rural scenes at the age of seventy-eight.

  A. not

  B. no

  C. neither

  D. never

  答案:B

  剖析:no修饰后边的名词training.

  参阅译文:没有通过正常的艺术训练和广泛的自我教育,众所周知的Moses奶奶Anna Mary Moses78岁才开始画村庄风景。

  8. A block and tackle is a _________ of pulley blocks and ropes used for pulling or hoisting large objects.

  A. mechanical set special

  B. set special mechanical

  C. special mechanical set

  D. special set mechanical

  答案:C

  剖析:固定搭配:a set of.;形容词修饰名词。

  参阅译文:滑轮系统是一种特殊的机械装置,用滑轮和绳索来拉或提高大件的物品。

  9. Although _________ instant critical acclaim in 1952, he never completed a second novel, publishing many short works instead.

  A. Invisible Man was the first novel by Ralph Ellison received

  B. first received by Ralph Ellison, the novel Invisible Man was

  C. Ralph Ellison's first novel, Invisible Man, received

  D. Ralph Ellison's first novel, Invisible Man, was received

  答案:C

  剖析:同位语结构,由句意应该用主动形式。

  参阅译文:虽然Ralph Ellison的第一部小说《隐形人》在1952年得到了直接的赞誉,他却再也没有完成第二部小说,取而代之的是出版了很多短篇著作。

  10. Sauropods had _________ smallest brains relative to body weight of any group of dinosaurs, yet they were among the most successful of all dinosaurs in evolutionary terms.

  A. what was a

  B. when a

  C. of the

  D. the

  答案:D

  剖析:adj. 最高级前必定要加the.

  参阅译文:雷龙是恐龙群体中大脑对身体重量相比最小的一种,然而他们在进化过程中却属于最成功的恐龙之一。

  以上是辛达代报带来的托福语法,希望内容对考生有所帮助,辛达代报最后预祝考生考试顺利!